Ekonomi

Üsküdar Üniversitesi Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu Düzenledi

Üsküdar Üniversitesi, Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde “Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu” düzenledi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, sempozyumun açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan yaptı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur “Depremde Güvenlik Kültürü” ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. İsmail Barış “Deprem ve Sivil Toplum” başlıklı bir konuşma yaptı.

Açıklamada, etkinlikte konuşmasına yer verilen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, gelişmiş toplumların sorunları önceden görüp, daha ortaya çıkmadan çözdüğünü belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremin acısının hâlâ dinmediğini belirten Güngör, “Akademik ve bilimsel anlamda durumumuzu, sorunun ne olduğunu, bu sorunların çözümlerinin ne olacağını konuşmamız lazım. ve ne gibi katkılar sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin de deprem ülkesi kavramına dikkat çekerek depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini vurguladı.

“Depremin ilk 72 saati çok önemli”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, depremde sadece devlet yetkililerinin suçlanmaması gerektiğini, her apartmanın depreme göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Depremde ilk 72 saatin çok değerli olduğunun söylendiğini belirten Sur, “Sağlık hizmetlerinde ilk 6 saat ‘Altın saat’ olarak ilan ediliyor. 6 saatte enkaz altından kurtaramayacağınız insanlar Ya böbrek hastalığına yakalanacaklar ya da kolları sakat kalacak.” değerlendirmesini yaptı.

haberkazimkarabekir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu